Sajam Essen

MesseEssen_LogoNa prostoru Sajma Essen, koji ukupno obuhvaća 130.000 m2, od čega 110.000 m2 površine u paviljonima i 20.000 m2 otvorenog prostora, održavaju se 63 sajma, među kojima i nekolicina vodećih svjetskih sajmova. Time grad Essen spada među deset glavnih sajamskih gradova u Njemačkoj. Atraktivna mješavina međunarodnih, nacionalnih i regionalnih stručnih sajmova i sajmova namijenjenih širokoj publici svake godine privlači oko 1,5 milijuna posjetitelja iz 160 zemalja u ovaj zapadnonjemački grad. Sajamska kuća Essen izlagačima nudi idealnu okolinu za predstavljanje poduzeća i za izravne poslovne kontakte s kupcima i klijentima, stručnjacima i donositeljima odluka. Godišnje Sajam Essen broji preko 15.000 izlagača iz 90 zemalja, a ukupni udio međunarodnih izlagača iznosi 40 posto.

Sajamski prostor također obuhvaća kongresni centar (Congress Center Essen) i polivalentnu arenu Grugahalle koji raznim manifestacijama zaokružuju iznimno široku lepezu događanja sajamske kuće Essen.

U proljeće 2016. godine započeta je sveobuhvatna modernizacija sajamskog prostora u Essenu koji će po završetku u 2019. godini postati jedan od tehnički najsuvremenijih sajmišta u Njemačkoj.