Sajam Hamburg

Na prostoru Sajma Hamburg, koji čini 87.000 m2 izložbene površine u paviljonima i 10.000 m2 vanjskog prostora, svake godine održava se preko 40 sajamskih manifestacija u organizaciji sajamske kuće Hamburg i drugih organizatora na kojima ukupno sudjeluje 15.000 izlagača i više od 700.000 posjetitelja.

Portfelj manifestacija Sajma Hamburg (Hamburg Messe und Congress GmbH) temelji se na snažnim gospodarskim granama sjevernonjemačke metropole na rijeci Labi (njem. Elbe). Hamburg je tako, između ostalog, domaćin vodećeg svjetskog sajma pomorske industrije i brodogradnje (SMM), vodećeg svjetskog sajma za energiju vjetra (WindEnergy Hamburg) i vodećeg europskog sajma hotelijerstva i gastronomije (INTERNORGA).

Sajamska kuća Hamburg također je organizator velikih sajmova namijenjenih širokoj publici poput turističkog sajma REISEN HAMBURG, sajma oldtimer vozila Hamburg Motor Classics ili sajma konja i konjičkih sportova HansePferd.

Sajamski prostor smješten je u samom srcu hanzeatskog grada Hamburga. Svjetski poznata hamburška luka, centar grada s mnogobrojnim mogućnostima za shopping, popularna ulica Reeperbahn, mnogi hoteli i uzbudljive trendovske četvrti nalaze se u susjedstvu sajma.

Dva kolodvora, blizina zračne luke, tri stanice za brzi gradski vlak (S-Bahn) i podzemnu željeznicu (U-Bahn) te nekoliko priključaka na autoceste u neposrednoj blizini sajamskog prostora omogućuju brz i jednostavan dolazak na sajam.

Hamburg_01