Sajam Poznanj

Sajam Poznanj utemeljen je 1921. godine i danas kao dio Grupe MTP je vodeći organizator sajmova u Poljskoj. Grupa MTP je usmjerena na organiziranje sajmova za odabrane industrijske grane koje su u fokusu u Poljskoj te Središnjoj i Istočnoj Europi. Portfelj sajamske kuće Poznanj sastoji se od stotinjak sajmova namijenjenih poslovnoj (B2B) i širokoj publici (B2C) koji godišnje privuku preko milijun posjetitelja iz cijelog svijeta.

Među glavne sajmove Grupe MTP spadaju: Budma (građevinska industrija), Meble Polska (industrija namještaja), Polagra (prehrambena industrija), TTM (automobilska industrija) i ITM (industrijska tehnologija). Grupa MTP također je organizator turističkih sajmova Tour Salon u Poznanju i ITTF u Varšavi.

Sajamski prostor nalazi se u središtu grada Poznanja i obuhvaća 15 paviljona ukupne površine od 150.000 četvornih metara. Uz sajamski prostor nalazi se i veliki suvremeni kongresni centar. Grupa MTP trenutno provodi veliki investicijski projekt modernizacije sajamskog prostora i prateće infrastrukture. Sajamski prostor udaljen je sedam kilometara od Međunarodne zračne luke Ławica.