Sajam Stuttgart

Sajam Stuttgart posjeduje jednu od najvećih i najsuvremenijih sajamskih infrastruktura u Europi. Višestruko nagrađivana arhitektura novog sajamskog i kongresnog centra, otvorenog 2007. godine, pruža odličnu platformu za održavanje sajmova, kongresa, izložbi, stručnih konferencija i prezentacija. U sklopu sajamskog centra u Stuttgartu godišnje se održava više od 70 manifestacija na kojima ukupno sudjeluje preko 22.000 izlagača i više od 1,3 milijuna posjetitelja. Izvrsna zračna, cestovna i željeznička povezanost omogućuje brz i jednostavan dolazak na sajam. Jedinstvenost sajamskog centra u Stuttgartu je neposredna blizina zračne luke: od zrakoplova do sajma potrebne su samo tri minute hoda!

Sajamski centar u Stuttgartu obuhvaća deset najsuvremenijih paviljona ukupne površine od 120.000 četvornih metara. Uz paviljone smješten je ultrasuvremeni Međunarodni kongresni centar Stuttgart ICS s više od dvadeset dvorana različitih veličina (za 20 do 4.900 osoba) ukupnog kapaciteta od 10.000 mjesta.

Među glavne sajamske manifestacije Sajma Stuttgart spadaju sajmovi CMT (vodeći svjetski sajam turizma za široku publiku), R+T (vodeći svjetski stručni sajam za rolete, vrata i zaštitu od sunca), AMB (međunarodni stručni sajam obrade metala), Intergastra (međunarodni stručni sajam ugostiteljstva i hotelske industrije) i Interbad (međunarodni stručni sajam o bazenima, saunama i spa sadržajima).