O sajmu

Sajam ITB Berlin okuplja cijeli svijet putovanja na jednome mjestu. Kroz svoje izlagačke segmente ovaj sajam pokriva kompletan lanac vrijednosti globalne turističke industrije. Kao vodeća svjetska poslovna platforma za sektor turizma sajam ITB Berlin je pravo mjesto za susret ponude i potražnje. Ovdje se susreću glavni donositelji odluka, stručnjaci i kupci iz svih područja turističkog lanca vrijednosti kako bi ostvarili nove poslovne kontakte i ugovorili nove poslove te se informirali o relevantnim temama i aktualnim trendovima u turizmu.

Od svog prvog izdanja 1966. godine sajam ITB Berlin se razvio u glavni poslovni događaj za globalnu turističku industriju koji na tržište lansira nove trendove i ponude. Unatoč veličini i jedinstvenoj raznovrsnosti ponude, struktura sajma je pregledna: pored poznatog geografskog rasporeda prema destinacijama, paviljoni su podijeljeni prema segmentima koji odražavaju trenutno najvažnije teme u turizmu. U širokom spektru ponude time se svatko brzo i jednostavno može snaći na sajmu.

Dio globalne marke ITB danas su i sajmovi ITB Asia, vodeći poslovni sajam turizma za azijsko tržište, ITB China te ITB India.

 

ITB Berlin kongres

Paralelno uz sajam održava se i ITB Berlin kongres. Ovaj globalno najveći i u svom konceptu jedinstveni stručni kongres turističke industrije se etablirao kao centralna platforma za prijenos know-howa u turizmu. Vrhunska predavanja o globalnim trendovima i inovacijama kongres čine putokazom za svjetsku turističku industriju. Sudjelovanje na kongresnom dijelu je besplatno uz važeću sajamsku ulaznicu za poslovne posjetitelje.