O sajmu

Smart Country Convention je jedinstveni poslovno-stručni događaj namijenjen svim akterima koji djeluju i posluju na području digitalne tranzicije. S izložbenim programom, predavanjima, panel raspravama, radionicama i uspješnim primjerima dobre prakse posvećenim tematici digitalizacije javne uprave i takozvanih pametnih gradova („smart cities“) ovaj sajam i kongres su postali vodeća platforma za poslovno umrežavanje u sektoru te za razmjenu praktičnih znanja i rješenja.

Izlagačima sajam nudi priliku za predstavljanje inovativnih ideja, koncepata i rješenja stručnoj publici kao i za pozicioniranje na međunarodnom tržištu proizvoda i usluga za digitalizaciju u javnom sektoru.

Digitalizacija javne uprave i pametni koncepti za razvoj gradova spadaju među aktualno najvažnije teme budućnosti. Smart Country Convention nastoji pružiti odgovore na mnoga pitanja koja nastaju u postupku digitalizacije država, javne uprave i društava stavljajući u svoj fokus adekvatna tehnološka rješenja za javne usluge i društvenu sigurnost. Pri tome se sajam i kongres ne bave samo temama digitalnih usluga za građane ili cyber sigurnosti, već i tehnološkim rješenjima za umrežavanje i najnovijim tehnološkim trendovima.