O sajmu

Sajam SPIEL Essen je već više od 40 godina mjesto za susret proizvođača društvenih igara, sektora trgovine, medija i kupaca na kojem se predstavljaju, odnosno otkrivaju noviteti i trendovi te igraju i kupuju društvene igre. S gotovo 1.000 izlagača i 200.000 posjetitelja sajam SPIEL Essen je najveći svjetski sajam društvenih igara namijenjen širokoj publici koja predstavljene igre može isprobati direktno na štandovima izlagača te ih kupiti na licu mjesta.

Na ovom sajmu izlagači mogu ostvariti izravan kontakt s fanovima društvenih igara te im predstaviti svoje proizvode i novitete, a prisustvo stotina novinara, blogera, YouTubera i influencera iz cijelog svijeta sajam također čine idealnim mjestom za promociju proizvoda. Stoga se na sajmu SPIEL Essen svake godine po prvi put prezentiraju i prodaju tisuće novih izdanja društvenih igara.

Iako je riječ o sajmu za široku publiku, ova manifestacija izlagačima također omogućuje ostvarivanje poslovnih kontakata s predstavnicima trgovine, bilo izravno na štandovima ili u posebnim prostorijama za sastanke.

 

Izložba noviteta

Sajam SPIEL Essen uglavnom je poznat po tome da se na njemu predstavljaju nove društvene igre i nova izdanja društvenih igara. Ovdje se fanovima, ali i trgovcima i medijima premijerno prezentiraju svi noviteti. U tu svrhu dan uoči otvaranja sajma postoji poseban događaj – Izložba noviteta, koja počinje odmah nakon konferencije za medije na kojoj sudjeluje nekoliko stotina novinara. Ovaj događaj namijenjen je stručnoj publici, odnosno poslovnim posjetiteljima i novinarima. Tog dana izlagači imaju priliku za osobno predstavljanje svojih proizvoda te za direktan razgovor s poslovnim posjetiteljima i novinarima, dok predstavljeni noviteti ostaju izloženi još dodatna dva dana.

Broj sudionika na Izložbi noviteta je ograničen, a za sudjelovanje je potrebna posebna prijava.

 

Sajam u brojkama (2023.)

  • 193.000 posjetitelja iz 85 zemalja
  • 935 izlagača iz 56 zemalja
  • 1.750 noviteta
  • 62.500 m2 izlagačke površine