Panairi Poznań

Panairi Poznań u themelua në vitin 1921 dhe sot si pjesë e MTP Group është organizatori kryesor i panaireve në Poloni. Grupi MTP është i fokusuar në organizimin e panaireve për industritë e përzgjedhura që janë në fokus në Poloni, Evropën Qendrore dhe Lindore. Portofoli i shtëpisë së panairit Poznań përbëhet nga rreth njëqind panaire të destinuara për biznes (B2B) dhe një audience të gjerë (B2C) që tërheqin çdo vit mbi një milion vizitorë nga e gjithë bota.

Ndër panairet kryesore tregtare të grupit MTP janë: Budma (industria e ndërtimit), Meble Polska (industria e mobiljeve), Polagra (industria ushqimore), TTM (industria automobilistike) dhe ITM (teknologji industriale). Grupi MTP është gjithashtu organizator i panaireve të turizmit Tour Salon në Poznań dhe ITTF në Varshavë.

Zona e panairit ndodhet në qendër të qytetit Poznań dhe përfshin 15 pavione me një sipërfaqe të përgjithshme prej 150.000 metra katrorë. Përveç zonës së panairit ka një qendër të madhe moderne kongresi. Grupi MTP po zbaton aktualisht një projekt të madh investimi për modernizimin e zonës së panairit dhe infrastrukturës shoqëruese. Zona e panairit është shtatë kilometra larg aeroportit ndërkombëtar Ławica.