Rreth panairit

Rrethinat e kryeqytetit gjerman janë zona më e madhe e sporteve ujore në brendësi të Evropës. Liqenet dhe lumenjtë e shumtë dhe deti Baltik aty pranë janë një parajsë për përkrahësit e sporteve ujore, varkatarët, entuziastët e natyrës dhe peshkimit dhe të gjithë ata që duan të bëhen të tillë. Prandaj, Berlini është vendi i duhur për të mbajtur një panair sportiv nautik dhe ujor.

Në panairin BOAT & FUN BERLIN, vizitorët mund të përjetojnë drejtpërdrejt magjepsjen e sporteve ujore dhe lundrimit me anije me një gamë të gjerë anijesh të vogla dhe të mesme. Në këtë segment, BOAT & FUN BERLIN është një nga panairet kryesore në Evropë me përzgjedhjen më të madhe të anijeve: nga anijet motorike dhe jahtet deri te anijet me vela dhe anijet me një velë. Varkat tradicionale me vela dhe motobarkat janë vendosur në një pavion kushtuar anijeve klasike ku prodhuesit e varkave prej druri paraqesin modelet e tyre më të bukura të anijeve klasike të restauruara. Midis ekspozuesve në panair janë edhe agjencitë e përfaqësuara charter të cilave panairi u jep mundësinë të vendosin drejtpërdrejt shërbimet e tyre.

Në fund të çdo vere, duke përfshirë brendin e panairit BOAT & FUN gjithashtu mbahet dhe panairi BOAT & FUN INWATER në qytetin Werder (havel) në liqenin Zernsee (rreth 40 km nga Berlini). Këtu ekspozuesit mund të paraqesin dhe vizitorët mund të përjetojnë duke i parë anijet në madhësinë e tyre natyrore.